Kunst på The Scandinavian

Som medstifter af The Scandinavian Golf Club er jeg meget stolt af det, vi har skabt. Vores mangesidede destination for sport, fritid og god mad har nu åbnet sine døre for moderne kunst. Jeg har en stor passion for kunst, for den måde det kan provokere eftertanke, og aktivere vores fantasi. Jeg mener, at kunst kan stille afgørende spørgsmål om den menneskelige natur og kan inspirere os til at handle for at forbedre de samfund, vi lever i. Med dette i tankerne har jeg opbygget en samling af moderne kunst, som jeg vil dele med The Scandinavian’s medlemmer, ved at udstille værker af fremragende internationale kunstnere i og omkring klubhuset.

Torben Wind

Foto: David Stjernholm

2020 – TALK TO ME

TALK TO ME grupperer kunstværker af nogle af tidens vigtigste internationale kunstnere, som alle fokuserer på brugen af det skrevne ord, sprog, skrift og tale i deres artistiske praksis.

Ord og sprog præger vores hverdag, vores offentlige og private liv, vores forhold til tingene og hinanden. Vores byer er overskrevet med graffiti, vores gader fyldt med skilte, vores dage er defineret af samtaler, og teknologi holder os i konstant kommunikation med verdenen. I et aktuelt klima af politisk usikkerhed, stigende censur og restriktioner på den frie debat bliver neutrale zoner til ytring og debat mere og mere værdifulde.

De værker, der indgår i TALK TO ME, er levende og energiske, rige på beskeder og opfordrer til handling. Mange af dem åbner op for interessante samtaler om ytringsfrihed, forståelse/misforståelse og hvor stor en del af vores samfund og kultur, der er forankret i sprog. Andre kunstværker priser imidlertid det skrevne ords form og æstetik, typografiens grafiske elegance, et manuskripts særpræg, ordets skønhed.

Denne udstilling udforsker temaer med modstand, poesi, ytringsfriheden og hukommelse samt design, typografi og deres virkninger på en læser – alt sammen via den mest menneskelige kunstform: sproget.

 

2019 – Strange Lands

Temaet Strange Lands bringer en række berømte kunstnere sammen, der ser på naturen, deres omgivelser og historien for at genskabe den verden de lever i.
Selvom de er forskellige i deres medier og fremtoninger, taler kunstværkerne med et fælles ønske om at forestille verden der er mere poetisk, at indgå et
ægteskab imellem fortid med nutiden, og at skabe en bro imellem det virkelige og det imaginære.