Jenny Holzer

For The Scandinavian

LED-skilt med blå, grønne og røde dioder

640,1 x 12,7 x 12,7 cm

Udført i 2019

 

OM KUNSTNEREN

Den amerikanske kunstner Jenny Holzers (født i 1950) arbejde fokuserer på sprogets virkning i det offentlige rum. Gennem hele sin karriere har Holzer fremsat stærke udsagn om samfundet hugget i stenbænke, opklæbet på plakater rundt om i New York City og indprogrammeret i glimtende LED-skilte. Ved hjælp af sproget bringer Holzer emner på bane, der normalt bringes til tavshed eller ignoreres.

 

OM KUNSTVÆRKET

Holzer har anvendt elektroniske skilte siden 1982, hvor hun først viste tekst på en plakattavle i Times Square, New York City. LED’er anvendes som regel til at formidle nyheder, information eller reklamer, men Holzers underminerer den elektronisk støj, som fylder vores dagligdag, ved at gøre den personlig og politisk.

Den tekst, der vises på dette LED-værk, er programmeret til at køre i cyklusser på 1 år.

I løbet af År 1 viser det teksten fra Holzers Living-serie (1980-82), hvor hun fremviser en række iagttagelser.

I År 2 indgår Holzers Survival-tekster (1983-85), en advarende og mere indtrængende serie.

År 3 viser Holzers nu ikoniske Truisms-serie, der består af mere end 250 udsagn, der hver udgør en enkelt sætning. Truisms tager et kig på overbevisningernes sociale konstruktion. De blev først vist på anonyme gadeplakater, der var klæbet op over hele Manhattan.

År 4 viser Arno (1996), en fremstilling af det at miste en person på grund af AIDS og en generel eftertanke vedrørende det at leve efter et et tab.

År 5 kombinerer alle fire tekstserier, med en samlet kørselstid på 38 timer.