Julian Schnabel

Untitled (Armida)

Olie på koskind

152,4 x 101,6 cm

Malet i 2010

 

OM KUNSTNEREN

Julian Schnabel (født i 1951) er en maler og filmproducent, der er kendt som et uundværligt medlem af den amerikanske neoekspressionistiske bevægelse. Han er bedst kendt for sin gestikulatoriske påføring af maling på lærreder og for sin brug af utraditionelle materialer som f.eks. stof og ituslåede tallerkener. Disse materialer giver Schnabels værker en tredimensionalitet, hvormed grænsen mellem maleri og skulptur sløres.

 

OM KUNSTVÆRKET

Julian Schnabels collagelignende malerier omfatter ofte tekst afbrudt af former. Med inspiration fra de gamle spanske og italienske mestres stil inkluderer han ofte ord på italiensk og spansk. Ifølge Schnabel, “Jeg tager det skriftlige ords subjektivitet og de mange former, det kan tage, og de forskellige betydninger, der er muligt for forskellige tilskuere afhængigt af, hvor de kommer fra, til mig.” Ved at integrere ord i sine malerier tilskynder Schnabel personlige fortolkninger.

Ordet “Armida” stammer fra Torquato Tassos episke digt fra det 16. århundrede, som fortæller Armidas historie, en smuk muslimsk troldkvinde, som har fået til ordre at slå en kristen kriger ihjel, men i stedet bliver forelsket i ham. Schnabels brug af ordet “Armida” fremkalder den dramatiske heltinde og tilfører maleriet barok energi, kombineret med dyrehudslærredets materialefylde.

__________________________________________________________________________