Vedligehold af greens

2. juli, 2020

Vedligehold af greens

Starten af sæson har været anderledes end den plejer, og greenkeeperteamet på The Scandinavian har, som i mange andre brancher, måtte tilpasse sig Covid-19 situationen. Udover at vi så os nødsaget til at hjemsende nogle af vores kollegaer for en periode, arbejdede vi også i skiftehold, for at efterleve de gældende retningslinjer. I skrivende stund er hele teamet tilbage og hverdagen er blevet mere normal.

Der har været spillet rigtig mange runder på banerne, og det har været dejligt at se så mange medlemmer på anlægget. Den øgede aktivitet på banerne sammen med Covid-19 restriktioner har betydet, at det har været nødvendigt for at os at finde nye måder at arbejde på.

Vi benytter b.la de nuværende morgenblokeringer til at vedligeholde banerne og opretholde den kvalitet vi alle sammen ønsker.

Samtidig er vi ved at færdiggøre de projekter vi har arbejdet på henover vinteren. For at give mere plads til træning på driving rangen udvider vi driving range tee i den modsætte ende af rangen. Områderne vil inden længe kunne tages i brug. Planen er, at det udvidet teested skal bruges til undervisning og vil derfor frigøre mere plads på driving range tee ved klubhuset.

Et andet stort projekt har været etablering af det nye fairwaystykke på hul 6 på New Course. Det er nu åbent for spil, og vi håber at I bliver glade for ændringerne. I løbet af de næste par uger vil vi gradvist sænke klippehøjden til den samme højde som resten af fairways. Dertil vil vi løbende foretage nogle små justeringer, indtil vi får den helt rigtige facon på fairwayen.

Tilbage i 2019 reetablerede vi vores fairways med rajgræs, og vi er nu glade for at se det har vist sig at være det helt rigtige. Allerede i år har græsset klaret sig meget bedre i varme og tørre perioder.

 

 

Som tidligere skrevet, gav den milde vinter os også mulighed for at arbejde intensivt på greens, og vi kan se at det har båret frugt. I løbet af vinteren fik vi fjernet en masse organisk materiale (filt) fra greens og tilføjet en masse sand i overfladen. Dette har gjort vores greens faste, stærke og sunde. Det ønsker vi at holde fast i, og derfor har vi – som tidligere informeret – indført en periode med vedligeholdelse på greens i løbet af sommeren. Alt sammen for at fastholde faste, stærke og sunde greens sæsonen igennem.

I praksis betyder det at i løbet af juli vil der blive taget propper ud af greens, for at fjerne organisk materiale. Prophullerne vil blive fyldt med sand og herefter vil greens blive eftersået med krybende hvene (Crystal BlueLinks/A4), som er de græssorter vores greens består af. Dette arbejde vil blive udført i uge 28 på Old Course og uge 31 på New Course.

Old Course lukket den 6., 7. og 8. juli (herefter forbeholdt medlemmer frem til 13. juli)
New Course lukket den 27., 28, og 29. juli (herefter forbeholdt medlemmer frem til 3. august)

Juli måned er den bedste måned til at udføre dette arbejde på, da de forventede varme temperaturer vil få det nye græs til at spire hurtigt og lukke hullerne. Indtil dette sker, vil vi gøre alt for aflevere den bedst mulige spilleoverflade på greens som muligt.

Vi gør ligeledes opmærksom på, at græs tee på driving range er lukket for vedligehold fra den 20. juli til den 2. august. I denne periode kan rangen benyttes fra måtten.