Nytårshilsen 2021

5. januar, 2022

Sæsonen 2021 blev afsluttet – tidligere end vi havde ønsket – efter et efterår, hvor det først var regn i store mængder og efterfølgende vintervejret, der fremrykkede sæsonafslutningen.
Lidt pudsigt, at vi netop i denne sæson, hvor den store investering i vandreservoiret blev synlig for os alle, store områder skov blev ryddet, 63.000 tons jord gravet ud og flyttet – skulle opleve et ganske almindeligt efterår med megen nedbør.
Vi har alle glædet os over banens stand i perioden og ser frem til, at vi med de ekstra
vandressourcer, hvor vi kan opsamle op til 100.000 m3 vand, undgår perioder med udtørrede søer og fairways.

Corona kom også til at påvirke sæsonen 2021, men golfsporten er dog mindre udsat end mange andre idrætsgrene, så vi har stort set kunnet spille golf uden større ulemper på grund af restriktioner.

I 2020 blev der spillet mange flere runder golf end i tidligere år. Det har normaliseret sig på et lidt højere niveau, efter at det i løbet af 2021 igen blev muligt at rejse ud.
I dialogen med klubbens medlemmer har vi fået bekræftet, at vi med 2–18-hullers baner igen i 2021 kan tilbyde en helt unik tilgængelighed.
Medlemsundersøgelse

Netop tilgængelighed og kvalitet har igennem årene været højest prioriteret af medlemmerne i forbindelse med den årlige medlemsundersøgelse, som bliver gentaget i januar måned, og som vi fra klubbens side opfordrer alle medlemmer til at deltage i.

The Scandinavians medlemmer lægger vægt på kvaliteten af banerne, og vi er glade for, at ”Top 100 golf courses in continental Europe” allerede placerer vores to baner som de bedste i Danmark. Men som det fremgår af Plan2025, er vores ambitioner højere. Vi stræber efter at være den bedste og økonomisk mest bæredygtige golfklub i Skandinavien. Denne ambition vil de nye vandressourcer også hjælpe os med at komme tættere på.

Jubilæumsfejring af The Scandinavian Golf Club
I sæsonen 2021 fyldte golfklubben 10 år – så The Scandinavian Golf Club er en ung klub, og derfor er det vigtigt, at vi i fællesskab bidrager til at skabe den helt særlige kultur, som vi medlemmer ønsker. Det er prioriteret som en af hjørnestenene i Plan2025, som selskabet bag The Scandinavian og Golfklubben præsenterede for medlemmerne i sommer, samtidig med at vi kunne fejre jubilæet med en flot jubilæumskoncert i det smukkeste vejr.

Vores faciliteter er specielle, og de forhold, som vi nyder på The Scandinavian, er en kæmpe gave, som vi skal værdsætte og være stolte over.
Der er skabt mange gode venskaber og relationer blandt klubbens medlemmer i de første 10 år. Det skal vi bygge videre på og skabe en kultur og adfærd, der matcher kvaliteten af banerne, klubhuset, driving range osv.

I september udsendte vi et Nyhedsbrev med fokus på klubkultur, hvor vi med et positivt udgangspunkt og positive eksempler på værdsat adfærd – både over for The Scandinavians medarbejdere, medarbejdere i restauranten, klubmedlemmer og som bruger af faciliteterne og som golfspiller på banerne.
Som en ”ung” klub har vi alle muligheder for at skabe en uformel, moderne og bæredygtig klub uden gammeldags regler, hvor vi som medlemmer af golfklubben skal gå forrest og udleve The Scandinavians værdier.

Banerne
Da banerne åbnede i foråret, var der sket gode ændringer. Bl.a. var der opsat stensætninger, som ”hjalp” os med at beskytte teesteder m.m. Der var foretaget en lang række beskæringer og fældninger, mange broer var blevet udskiftet, havde fået nyt trædæk, var blevet fjernet og erstattet af ”dæmninger” eller flyttet, som det f.eks. skete på hul 2 på Old Course, som i øvrigt blev kåret til et af Danmarks spændende strategiske huller på Golf.dk.
Tak til greenkeeperne mfl. for jeres store indsats for, at vi som medlemmer kan glæde os over at spille på vores 2 fantastiske baner.
Tilbage til vejret og sæsonafslutningen…

Efter flere år med begrænset nedbør fik vi store nedbørsmængder henimod sæsonafslutningen – så store mængder, at vi helt ekstraordinært var nødt til at indføre trolleyforbud og efter-følgende bad medlemmerne hjælpe os og – hvis muligt – anvende bærebags.
Tak til de mange som fulgte denne opfordring – og ikke mindst til The Scandinavian Seniors, som gik forrest med bærebags – stor tak for det.

Sæsonen 2022
Der er planlagt mange aktiviteter på The Scandinavian i 2022 og årets turneringskalender er allerede tilgængelig. Derudover vil vi løbende informere om de øvrige aktiviteter, der vil blive præsenteret i løbet af sæsonen.

Turneringskalenderen indeholder naturligvis en række traditionsrige turneringer, og derudover inviterer vi til den unikke Member/Member turnering den 21. og 22. maj 2022. Turneringen
vil blive afviklet over 5 x 9 huller fordelt på to dage med udsøgt forplejning og 5-retters middag i The Waters.
Derudover har vi som noget nyt en Member/Guest turnering den 22. juli 2022. Her vil vi spille en hyggelig scramble efterfuldt af en lækker barbecuemenu fra grillen samt lidt musik.
Sæt allerede nu kryds i kalenderen ved de klubturneringer, som du vil deltage i.

Tilmeldingen til årets klubturneringer åbner op den 1. februar 2022.
På klubben og medlemmernes vegne skal der lyde en stor tak til alle medarbejdere på The Scandinavian, i restauranten og på banerne. Tak for altid at møde os med et stort smil, venlighed og hjælpsomhed – det er med til at gøre oplevelsen af at komme på The Scandinavian nærværende og rar.

Godt Nytår til alle.
På bestyrelsens vegne

Lars Neumann