Nyt vandreservoir og baneopdatering

14. august, 2020

Nyt vandreservoir

Som en moderne og miljøbevidst golfklub bruger vi udelukkende det vand, vi selv samler op, og det er vist åbenlyst for alle, at den kapacitet skal vi have forøget. Derfor har vi siden 2018 arbejdet intenst på en løsning, hvor vi kan bygge et nyt kæmpe reservoir ved hul 14 på New Course.

Det har krævet en del myndighedsbehandling, men alle ansøgninger er afleveret og forudsat at den offentlige høringsperiode går som vi håber på, er det forventet, at vi kan påbegynde arbejdet allerede i efteråret. Det vil betyde, at vi har helt andre massive vandressourcer til rådighed i 2021.

Der er tale om en dramatisk forøgelse af det vand, vi har til rådighed, og det vil grundlæggende forandre den måde, vi kan arbejde med banerne. Vi er glade for at kunne fortælle jer om planerne nu (vi ved mange kigger på banerne og tænker, at de trænger til vand), men vi er sikre på, at I forstår, at vi har skulle have planerne færdige inden vi præcist kunne fortælle om arbejdet.

Vi har sideløbende arbejdet med andre muligheder for at forøge den vandmængde, vi har til rådighed, så forhåbentlig kan vi i årene fremover opleve en helt anden mulighed for vanding uden at skulle være afhængige af det uforudsigelige vejr. Vi glæder os derfor over at vi allerede har sikret 20.000.000 liter kondens vand fra det nye industriområde tæt på os, der vil blive tilført vores eksisterende vandreservoir fra november i år. Dette er uafhængigt af det øvrige arbejde der foregår med ansøgningen om et helt nyt vandreservoir.

Det glæder vi os til – og er sikre på at I som medlemmer har det på samme måde. Vi vil løbende holde jer opdateret om situationen og udviklingen i de kommende måneder.

Baneopdatering august

Vi vil også gerne fortælle lidt om banernes tilstand netop nu. August er normalt den måned hvor vi som greenkeeper glæder os til lidt mere nedbør og en smule lavere temperaturer. Men sådan ser det ikke ud i år. Vi har ikke haft noget nedbør af betydning siden 1. juli, og den sidste uges tid har været ekstrem varm og tør. Heldigvis er der lidt trøst i vejrudsigten, når vi ser lidt fremad.

Fakta er at DMIs tørkeindeks har ligget over 8 siden april og er på 9,6 her i august. Kort fortalt betyder et indeks på 9,6, at vi her i august mangler 96mm nedbør for at jorden indeholder nok vand til planterne. Til sammenligning var tørkeindekset 6,5 i august 2018, og kun over 8 i juni og juli samme år.

Men hvis vi ser på banerne i dag, er vi et helt andet sted end i 2018. En kombination af nye græssorter og vandingsstrategi har været nøglen i år. Vi har gjort meget i år for at være bedst muligt forberedt på den her situation med tørke.

Allerede tidligt i år, sparede vi på vandet og lod banerne blive lidt tørre, den umiddelbare fordel ved det, er at vi har mere vand til rådighed nu, men også at græsset har været nødt til at kæmpe lidt for vandet og har måtte sende deres rødder dybere ned i jorden. Det gør at græsset kan klare tørkeperioder bedre.

Vores vandresurser er lave nu, men vi har rigeligt vand til at holde greens grønne og sunde. Vi har også nok vand til at holde fairways i live, men de vil blive tørre og faste indtil der kommer noget nedbør. Hvis vi skal sætte lidt tal på vandforbruget, så har vi i august ind til videre (11/8) brugt 14.000m³ det svare til ca. 1,3 millioner liter vand om dagen.

Når vejret er så varmt som det er nu, er sliddet på banerne ekstra stort. Her har vi brug for alles hjælp. Det er tydeligt at se hvor den største trafik er på banen, så når du er ude at spille, så prøv at finde alternative veje at gå. Undgå at gå imellem greens og bunkers især med trollys.

Kører du i en buggy, så bliv på stierne hvor muligt, og undgå at parkere på kanten af teestederne og hold god afstand til greens og forgreens.

Vi er blevet flere medlemmer og der bliver spillet mange flere runder, så det er meget vigtigt at vi alle passer på vores fine anlæg.

Websitet bruger cookies for at forbedre din oplevelse, vurdere brugen af de enkelte elementer på websitet og til at støtte markedsføringen af vores services. Ved at klikke videre på websitet accepterer du websitets brug af cookies.Læs mere her

OK