NEW COURSE 10 ÅRS JUBILÆUM 2011 – 2021

11. februar, 2021

I 2006 begyndte konstruktionen af The Scandinavians to prisbelønnede golfbaner. Det førende banearkitekt firma Robert Trent Jones II, med den ledende banearkitekt hos Bruce Charlton i spidsen, blev udvalgt til selve opgaven med at designe de to baner. 200 hektar skov, vandløb, damme og et gammelt militærområde med et jordunderlag bestående af ler skulle omdannes til golfbaner. Det var næppe en nem opgave men ved hjælp af bl.a. tonsvis af sand, blev der konstrueret to golfbaner i verdensklasse.

Bæredygtighed og respekt for den uberørte omkringliggende natur var vigtige elementer der indgik i konstruktionen af de to baner og er det stadig den dag i dag, når det gælder ændringer af området der dækker banerne.

Her i 2021 fejrer vi 10 års jubilæum for New Course der åbnede blot seks måneder efter Old Course. New Course har fra start været betragtet som den sværere af de to baner – elsket af elite og tour spiller for de udfordrende huller banen byder på.

I de seneste fem 5 år og i samarbejde med Bruce Charlton, har der været en del spændende  projekter med forbedringer på New Course for at gøre banen mere spilbar, forbedre synslinjer og forstærke spilleoplevelsen. Ændringer og projekter har været udført på hul 1, 2, 8,12,13,16  og ikke mindst hul 6 med den større ændring af bunker komplekset på fairwayen.

New Course har stået lidt i skyggen af Old Course når det er komment til prisnomineringer – lige indtil 2019. Her vendte det og bl.a. de mange forbedrende projekter var medvirkende til at New Course i 2019 blev rangeret som kontinentets nr. 37 – to pladser højere end Old Course og i Top 40 på listen over kontinentets bedste golfbaner.

I 2020 skulle vi have fejret 10 året for golfklubben og Old Course, det blev aflyst pga. forsamlingsforbud. Vi forventer at fejre 10 års jubilæum for begge baner, så snart det bliver muligt forhåbentlig efter sommerferien. Dato vil blive meldt ud snarest muligt.