Baneopdatering oktober 2021

14. oktober, 2021

 

Vi er kommet godt ind i oktober.

Vores baner har det generelt godt og det varme og fugtige vejr har været godt til at gro græs i. Desværre har denne vejrtype også gjort at sygdomstrykket har været højt. Forskellige svampesygdomme har haft perfekte betingelser pga. det varme og fugtige vejr.  Det mest synlige problem er sygdommen ”dollarspot” som har ramt de fleste af vores forgreens. Dollarspot udvikler sig hurtigt og får græsset til at dø i større eller mindre pletter. Vi har i dag ingen sprøjtemidler der kan forhindre eller behandle dollarspot. Vores eneste mulighed er, at efterså for at reetablere de ramte områder. Dette er blevet gjort i skrivende stund, og vi ser i dag en god effekt af dette arbejde.

Dollarspot er nok et af de største problemer for danske golfbaner i dag, og der bliver forsket en del i branchen for at løse dette problem med støtte fra DGU (Dansk Golf Union) og STERF (Scandinavian Turfgrass and Environment Research Foundation)

Arbejde på banerne i den kommende tid.

Planen for den kommende tid er, at få topdresset de kortklippede områder og samtidigt få prikket små huller i spilleoverfladerne for at holde dem faste, tørre og spilbare så langt hen på sæsonen som muligt.

Klippehøjden på greens er sat til vinterhøjde, for at beskytte dem i den kommende tid. Ellers vil banerne være sat op som normalt og vi vil gøre alt for, at den gode golfoplevelse vil fortsætte sæsonen ud.

Vi bruger rigtig meget tid på at blæse blade i øjeblikket, så der vil i den forbindelse være lidt ekstra larm fra diverse løvblæsere.

Områder med meget slid vil i den kommende tid blive eftersået og vintergødet. Det vil derfor være til stor hjælp hvis I vil tænke ekstra over, hvor I færdes på banerne her i efteråret. Vælg gerne en anden vej end I plejer for at beskytte særlige sårbare områder og undgå meget gerne at komme for tæt på greens og tees med jeres buggies og trolleys.

Vi vil løbende vurdere hvor længe vi vil tillade kørsel på banerne og som et ekstra tiltag i år og som kommunikeret i nyhedsbrev i uge  39, vil vi også vurdere brugen af trolly i det sene efterår, for at holde sliddet på banerne på et minimum. Dette vil være afhængigt af vejret og vil være med til, at vi kan holde banerne åbne så længe som muligt.

Vinter arbejde.

Vi er ved at udarbejde en plan for vinterens projekter, som fortrinsvis vil indeholde en del beskæring af træerne men også nogle ændringer på banerne som de foregående år. Mere information herom, i et af de kommende nyhedsbreve.

Status på reservoiret projektet.

Vi er kommet godt i gang med byggeriet af det nye reservoir, men her har vejret også drillet os lidt. Vi er en smule efter tidsplanen, men den største del af udgravningen vil være færdig inden for et par uger, hvis vi undgår for meget regn. Herefter mangler vi at få færdiggjort resten af digerne rundt om området.

Vandledningen fra Farum Fjernvarme, hvor vi skal modtage ekstra vand fra, er ved at blive langt i jorden og forventes færdig i starten af uge 42.

Frost om morgen.

Vi har allerede haft let frost i græsset om morgen.  Så vær opmærksom på, at i den kommende periode kan vi lukke banerne om morgenen eller hele dagen hvis der er hård nattefrost. Vi henviser til den frost procedure der blev indført i foråret 2021, hvor tiderne i Golfbox i tilfælde af frost bliver slettet helt og ikke udskudt.

Et lille tip i den forbindelse. Nætter med temperaturer ned til en 3-4 graders varme og en klar morgen giver rimfrost. Derfor kan det forekomme at banerne åbner senere end normalt.

 

De bedste hilsner fra

Greenkeeper teamet