Baneopdatering november 2021

8. november, 2021

Vi håber, at I nyder det milde vejr her i efteråret og de aktuelle spilleforhold på banerne. Som sædvanligt på denne årstid, begynder vi forberedelserne til det kommende vintervejr. Kort sagt betyder det luftning og topdressing af alle spilleområder (greens, forgreens, fairways og teesteder), dette er afgørende for dræning og er med til at sygdomsforebygge. 

På grund af det milde vejr har vi kunne udsætte vores arbejde med greens indtil videre. Vi begynder at lufte greens på New Course fra den 22. november.

Vi vil i de kommende uger forberede vores vandingsanlæg på vinter/frost perioden og dermed tømme vandingssystemet for vand. Skulle I bemærke dette, er det ikke fordi vi vander banerne, men fordi vi gør klar til den kommende vinter. Alt det arbejde, vi udfører som forberedelse til vinteren, hjælper os med at give jer de bedste betingelser, når vi genåbner banerne til foråret.

Når vi nærmer os sæsonafslutningen, vil vi gerne minde jer om processen for lukning af banerne. Beslutningen er baseret på vejret og baneforholdene. Banerne vil blive lukket, når temperaturen er faldet så meget, at skader på banerne forårsaget af spil ikke længere vil komme sig.

Trolleyrestriktionerne har fungeret godt og har beskyttet de udsatte områder på banerne. Restriktioner vil fortsætte i de resterende uger, når vi finder det er nødvendigt. Vi takker de mange medlemmer, som er med til at mindske behovet for restriktionerne ved at anvende bærebag, det er meget værdsat.

I de sidste par år har vi været heldige med vejret i efteråret, og vi har således kunne spille langt ind i december måned. Fortsætter det milde vejr i de kommende uger vil Old Course lukke den 29. november og New Course vil fortsat være åben.

Tidligere har det været New Course vi har lukket først, men da de fleste af vores vinterprojekter er på Old Course denne vinter, har vi valgt at lukke den først.

Vi kigger allerede frem mod næste sæson og vi er glade for at kunne meddele, at projektet med at blive tilsluttet Farum Fjernvarme er nu afsluttet. Vi vil i de kommende uger begynde at modtage deres kondensvand. Byggeriet af reservoiret fortsætter også, og på trods af en forsinkelse forårsaget af det våde vejr for et par uger siden er vi stadig sikre på, at hovedbassinet vil være færdigt meget snart.

Frost

På dette tidspunkt af året, må der forventes flere perioder med frost. Frost skaber helt generelt udfordringer for os alle, og kombineret med de korte efterårsdage, er vores eneste mål at sikre, at så mange medlemmer som muligt får mulighed for at spille golf.

Processen for ovenstående starter allerede, når vi har en forventning om frost – typisk dagen før. Vi starter således med at flytte og rykke alle spillere til senere og ledige tider, samle så mange spillere som muligt og på den måde sikre at alle får mulighed for at spille. Vi er selvfølgelig klar over, at det betyder forsinkelse for alle spillere, men vi mener at dette er den bedste måde at sikre at flest muligt kommer på banerne, fremfor blot at slette de tidlige morgentider.

Vi kontakter naturligvis alle berørte spillere, og håber at I har forståelse for, at vi gør alt hvad vi kan for at sikre, at alle kan komme ud og spille.