Baneopdatering april 2024

22. april, 2024

Så er vi kommet i gang. Vi synes det har været en rigtig god start på sæsonen, og vores medlemmers feedback har også afspejlet det. Vi Greenkeepere glæder os over alt det forberedende arbejde vi har foretaget hen over vinteren og det tidlige forår, der nu kommer os til gode. Greens, tees, fairways og alle de andre spilleoverflader er kommet godt i gang, trods den tidlige start med svigende temperaturer. Vi har siden åbningen i påsken, haft meget lave temperaturer og begrænset vækst, dog har det akkurat været nok til at vi bliver ved med at se forbedringer på banerne. Det betyder meget for os, da vi ikke ønsker at slide for meget på det, vi har beskyttet hele vinteren.

Udførte opgaver

Udover klippeopgaverne og arbejdet med græsset, har vi også haft en stor opgave i at få alle vores stier tilbage i god stand. Det våde vejr hen over vinteren kombineret med de mange store maskiner til træfældning har betydet, at mange af vores stier var mere eller mindre ødelagt. De er efter god indsats snart repareret, så vi alle kan komme sikkert rundt på anlægget.

Vi er ved at afslutte de sidste vinterprojekter med rydning af træer og buske for denne omgang. Det sidste projekt var på Old 6. hul, hvor vi har fjernet nogle fyrtræer i højre side ved fairwaybunkeren og søen, for at forbedre flowet i spillet og give bedre spilbarhed. Alle disse områder har brug for lidt tid til at gro til igen, og nogle af områderne er tilsået med græs medens andre vil forblive vild natur.

Jer som har været ude og spille, vil nok have lagt mærke til at roughen, som lovet, er blevet gjort mindre flere steder. Dette er de indledende øvelser til den overordnet plan for at forbedre spilleglæden på hele anlægget. Udover at udvide områderne med klippet rough har vi også sat højden lidt ned. Derudover har vi også indført en lidt højere klipning på ca.10cm i udvalgte områder, hvor der før var uklippede roughområder – alt sammen for at forbedre flowet i spillet og gøre muligheden for at finde sin bold større udenfor fairway.

Kommende opgaver og buggys

Vi kan glædeligt meddele, at banerne er ved at være god nok stand til, at vi kan få buggys tilbage. Fra fredag den 26. april vil det derfor igen være muligt at booke buggys via tidsbestillingen i Golfbox, eller ved at ringe til receptionen.

Vi skal dog stadig have lidt mere vækst i græsset, inden vi kan åbne for græstee på rangen samt slå fra græs på indspilsområdet. Det er dog forventningen med den nuværende vejrudsigt, at begge områder vil være åbne først i maj.

Kikker vi lidt yderligere fremad, kan se at det også snart bliver tid til at komme i gang med at topdresse og lufte greens. De lave temperaturer har betydet, at vi endnu ikke har kunnet lave de opgaver. Årsagen er naturligvis den, at de lave temperaturer og begrænsede vækst, betyder at der ville gå for lang tid inden overfladerne ville lukke sig og være optimale til spil igen. Derfor venter vi en uge eller to, inden vi går i gang med det arbejde, som har stor betydning for kvaliteten senere på året. Vi laver en advarsel i Golfbox på de dage, hvor arbejdet foretages, så du adviseres ved booking.

God fornøjelse på banerne, pas godt på dem og held og lykke til alle dem der spiller Åbningsturnering på lørdag!

Greenkeeperne