Old Course

Old Course er designet med det grundlæggende element, at præcision fra teestedet vægter mere end længde.

Hole 1

Hole 1

Par 4

Bunkeren til venstre kan nås i drivet, så hold dig til højre for den. Men du må heller ikke flirte for meget med højre side af hullet, da træerne er højere end de ser ud.

Green har ingen bunkerbeskyttelse og små dale opfordrer til forsigtige slag.

Hole 2

Hole 2

Par 5

Kun de meget langtslående vil kunne sende deres drive over broen til højre på ”halvøen”. Men et godt drive med din 3-wood ned i venstre side vil også efterlade dig med muligheden for at nå green i to.

Åen, der sniger sig tæt på green, gør selv et meget kort tredje slag interessant.

Hole 3

Hole 3

Par 4

Et langt tee slag holdt i venstre side vil slutte tæt på green, men også efterlade dig med et delikat lille pitch slag.

Den bedste måde at spille hullet på er at slå et langt jern eller en mellemwood til det store landingsområde til højre for venstre bunker og derfra slå en fuld wedge.

Hole 4

Hole 4

Par 4

Når du har vinden i ryggen kan søen til venstre nås i dit drive, og hullet afkortes betydeligt. Landingsområdet er dog ikke stort, og et for voldsomt tee slag vil sende bolden tværs gennem fairway og i problemer.

For de fleste golfspillere er hullet klogest at spille i tre slag på grund af den lille sø foran green.

Hole 5

Hole 5

Par 3

På 5. hul er valg af jern alfa og omega. Med alle de korte jern når du næppe frem, men du ønsker heller ikke at ende på bagsiden af denne green.

Hole 6

Hole 6

Par 4

Tee off giver mindelser om 18. hul på Augusta National. Og ligesom på Augusta kan du her skære hjørnet til højre.

Ikke meget er vundet, da dit andet slag – som du kan se, når du er kommet op på bakken – kun er til en wedge mod green. Send derfor dit drive mod venstre kant af fairway bunkeren.

Hole 7

Hole 7

Par 4

Der er mere plads til venstre end du ser ved første øjekast. Det er din chance til at gøre det lange par 4 hul lidt mere forhandlingsvenligt.

Hole 8

Hole 8

Par 3

Et fint eksempel på, hvordan et kort hul stadig kan være meget svært. Afstanden betyder alt.

Hole 9

Hole 9

Par 5

Det skarpe dogleg højre frister stærkt den langtslående til at skære hjørnet af søen, og efterlade et indspil med et kort jern til midten af den lille, smalle green.

Det smarte er at lægge tee slaget lige til venstre for den store bunker i svinget og fange hældningen, der vil sende bolden ned ad fairway uden at du skal krydse vandet.

Hole 10

Hole 10

Par 5

Afhængigt af vinden kan du slå mod bunkers til højre og efterlade dig selv med en god vinkel til at nå green i to.

Hole 11

Hole 11

Par 4

Afstanden alene gør dette til et vigtigt hul. Hvis du spiller hullet til par, vil din samlede score formentlig lige pludselig se meget bedre ud.

Fordi hullet er langt, vil mange være fristet til at række ud efter driveren, men jo længere du når, desto smallere bliver landingsområdet.

Sørg for at give dig selv mulighed for et andet slag mod green, også selv om det bliver langt, fordi green og omgivelser er generøse.

Hole 12

Hole 12

Par 3

Du vil typisk have modvind, og da green er stor, skal du sørge for at bruge et jern, der er tilstrækkeligt langt.

Hole 13

Hole 13

Par 4

Dit drive er af afgørende betydning på dette hul. Du bør holde dig tæt på bunkers til venstre, så du får plads til et rent slag mod green.

Greenen er hævet, og slår du for kort, vil du ende på den stejle forside.

Hole 14

Hole 14

Par 3

Måske det mest udfordrende af alle Par 3-hullerne?

Hullet udfordrer på afstand, men har også en stor green. Dit slag må ikke være for kort.

Hole 15

Hole 15

Par 4

Et klassisk dogleg venstre. Du er nødt til at beslutte, hvor meget du kan gabe over ved at skære i venstre. Fairwayen er stor og generøs med masser af plads, før bolden løber ud, og du kan endda slippe af sted med at slå lidt ud til højre.

Greenen er i to niveauer, og kunsten er at lande på det rigtige plateau. Slå ikke over green.

Hole 16

Hole 16

Par 3

Endnu et smukt og – for mange spillere – skræmmende Par 3-hul.

Hemmeligheden er her at ikke vælge et for kort jern, da hældningen på green vil hjælpe dig, hvis dit slag er lidt for langt. Men der er ingen hjælp til slag, som ikke når et tørt område.

Hole 17

Hole 17

Par 5

Selv om afstanden inviterer dig til at prøve at nå green i to, er mit råd, at du spiller hullet som et 3-slags hul. Brug et langt jern eller en 3-wood lige til venstre for bunkeren.

Men hold bolden tæt på bunkeren, ellers vil træerne til venstre blokere dit næste slag. Til dit andet slag er du nødt til at beslutte, om du kan nå fairway bunkeren i midten.

Hole 18

Hole 18

Par 5

Hullet kræver en klar beslutning fra start. Det kan helt sikkert nås i to, da vinden typisk er i ryggen. Men det betyder også, at du får den store sø til venstre i spil, og der er intet ”helle” til højre, hvor søen fra 4. hul kommer i spil.

Hvis du har besluttet, at det er et tre slags hul, kan du lægge kort op ved søen til venstre. Slå dit andet slag til højre for søen, og du står tilbage med et forholdsvist simpelt tredje slag til den generøse green.